Wanneer is jou smartphonebatterij aan vervanging toe?

Wanneer is jou smartphonebatterij aan vervanging toe?

Smartphones, het zijn handige toestellen. Tegenwoordig is het moeilijk om nog zonder te kunnen, maar net zoals alle anderen toestellen zijn ze vaak onvoorspelbaar. Zo kan je accu plots stuk gaan, waardoor je je telefoon plots niet meer kunt gebruiken. Het is daarom wel handig dat je duidelijk de signalen kunt herkennen die je vertellen dat de accu van je telefoon het aan het begeven is, zodat je deze tijdig kan laten vervangen.

Wat zijn die signalen?

Hij geeft geen enkel teken van leven meer

Als je telefoon niet meer aangaat en hij dus helemaal niets meer doet, dan is de kans groot dat het eigenlijk aan de accu ligt en die dus aan vervanging toe is.

Als je telefoon enkel werkt wanneer hij oplaadt

Je telefoon werkt dus nog, maar enkel als hij in de oplader steekt. Hij werkt dus niet meer op opgeslagen energie. Dat is ook teken dat je de accu beter kan laten vervangen.

Je smartphone wordt erg heet

Het is normaal dat de batterij van je telefoon een beetje warm kan aanvoelen aan de buitenkant. Maar als de buitenkant echt heet aanvoelt dan is het teken dat je de accu moet vervangen.

Hij loopt snel leeg

Je hebt net de accu van je telefoon opgeladen en voordat je het weet is hij terug plat. Dat kan natuurlijk betekenen dat je je telefoon te veel gebruikt hebt voor allerlei zaken. Als dat niet zo is en je merkt echt op dat de accu van je telefoon sneller dan anders leegloopt, dan wordt het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe batterij.

Je accu is aan vervanging toe, wat nu?

Vroeger was het makkelijk om het zelf te doen. Je kon gewoon de achterkant van je gsm open klikken en vervolgens de accu eruit nemen om er een nieuwe in te plaatsen. Jammer genoeg is deze tijd voorbij, steeds meer smartphones zijn namelijk waterdicht en voorzien van een dunne behuizing. Dat is de reden waarom fabrikanten kiezen om de accu in te bouwen, dat spaart ook ruimte uit. Dat maakt natuurlijk ook dat het niet zo simpel meer is voor jou om je accu op je eigen houtje te vervangen. Je hebt al bepaald gereedschap nodig en het vergt enige precisie om de achterkant los te maken, want als je niet weet wat je doet is het makkelijk om een onderdeel te beschadigen. Dat wil je natuurlijk niet!

Gelukkig zijn er nog andere opties; je kan je fabrieksgarantie gebruiken, waardoor een professional dit gratis voor je zal vervangen. Als je buiten de fabrieksgarantie valt dan kan je hem binnenbrengen en laten vervangen door een professional. Wil je het toch liever zelf doen? Op internet kan je allerlei informatie vinden over hoe je zelf je batterij kunt vervangen. Waarschuwing: begin er niet aan als je twee linkerhanden hebt!

Reacties zijn gesloten.