Zo creëer je een sfeervol interieur!

Zo creëer je een sfeervol interieur!

Het najaar is weer in volle gang en dat is te merken. De dagen worden korter en de nachten worden langer. De zon staat niet meer zo hoog aan de hemel en de felheid is ook al een stuk afgenomen. Het resultaat? We hebben minder licht. Minder daglicht maar ook minder licht in huis. Het resultaat? Een donkere bedoeling in huis. Gelukkig hoef je daar geen genoegen mee te nemen en kan je met een paar simpele aanpassingen je huis weer voorzien van een sfeervol interieur. Benieuwd hoe je dat aanpakt? Dat lees je hier!

Kies voor warmere tinten

Ga jij graag voor neutrale tinten zoals wit, grijs, beige en zwart? Grote kans dat je interieur er in het najaar dan een beetje vaal uit gaat zien. Deze kleuren hebben namelijk licht nodig om te stralen. Zonder dit licht vallen ze eigenlijk een beetje weg. Al helemaal als je deze kleuren gecombineerd hebt met hele sterke kleurtinten. Wanneer we minder licht van buiten hebben, in het najaar dus, kan je beter kiezen voor warmere tinten. Warme tinten zijn bijvoorbeeld pasteltinten maar ook goud, bruin en andere kleuren in deze lijn. Deze tinten hebben veel minder licht nodig om zichzelf tot leven te brengen en zullen dus veel goeds doen voor jouw interieur.

Werk met sfeerverlichting

Blijf je toch liever bij je neutrale tinten? Kijk dan eens of je een beetje kan spelen met sfeerverlichting. Op dat felle licht zit uiteraard niemand te wachten maar met sfeerverlichting kan je een hele fijne en warme sfeer creëren. Sfeerverlichting zijn bijvoorbeeld hanglampen, spots of ledstrips. Met een ledstrip kan je ontzettend veel kanten op. Van een mooie lichtrand om je tv tot aan een heel ledverlichting kader op je plafond. Doordat led verlichting heel zacht licht is wordt het niet snel teveel. Je kunt dus net zolang blijven stylen totdat jij het mooi vindt.

Maak je huis groener

Planten, planten en nog eens planten. Groen kan zoveel goeds doen voor je interieur en we snappen nog steeds niet waarom nog maar zo weinig mensen planten geen vast onderdeel maken van hun interieur. Planten staan voor leven en leven zorgt voor sfeer. Wanneer je planten in huis haalt zal jouw interieur zoveel meer gaan opleven. En voor degene die geen groene vingers hebben.. er bestaan genoeg planten die het ook bij jou in huis zullen overleven. Deze planten hoef je namelijk voor eens in de zoveel tijd te voorzien van een klein beetje water en daar kunnen ze weer een lange tijd op teren.

Reacties zijn gesloten.